О НАМА

МИ СМО ЛОКАЛНО УДРУЖЕЊЕ ГРАЂАНА, ВАШИ СУГРАЂАНИ И КОМШИЈЕ, ОКУПЉЕНИ СА ЦИЉЕМ ДА УРЕДИМО ВАЉЕВО.

Ваљевски покрет отпора је удружење грађана формирано 2022. године са циљем да окупи поштене, часне, вредне, одговорне, искрене и непоткупљиве грађане Ваљева, спремне да удруже своје искуство, знање, способност и стручност ради подизања квалитета живота у нашем граду и индивидуалне и колективне одговорности према заједници и јавном добру. Суштински инспирисани искреном љубављу према свом родном граду, решени смо да мењамо све оно због чега Ваљево данас није здраво и угодно место за живот. Сваки члан нашег удружења свесно улази у политичку борбу, својим именом, презименом и репутацијом гарантује и инсистира на поштовању законитости и стручности у сваком сегменту рада и деловања.

НЕ ЖИВИМО ОД ПОЛИТИКЕ, ИМАМО СВОЈЕ ПРОФЕСИЈЕ, ИСКРЕНИ СМО И НЕПОТКУПЉИВИ.

Ми смо ваше комшије и суграђани, већ остварени у својим професијама и приватном животу. Познајемо се са улице, из града, школе, болнице, суда, канцеларије, продавнице, предузећа… Не издржавамо себе и своје породице као страначки функционери; запослени смо, зарађујемо своје плате часно и поштено и никоме ништа не дугујемо.  

ОРГАНИЗАТОРИ СМО СВИХ ПРОТЕСТА ,,ВАЉЕВО ПРОТИВ НАСИЉА’’ TОКОМ 2023. ГОДИНЕ И БРОЈНИХ ТРИБИНА. НЕМАМО ФИНАНСИЈЕРЕ, НИ ЦЕНТРАЛУ ИЗНАД, СВЕ АКТИВНОСТИ ПЛАЋАМО ИЗ СВОЈИХ ЏЕПОВА.

Све активности лично смо финансирали и немамо скривене финансијере. Немамо централу у Београду, нико нам не наређује „одозго“. Локално смо удружење и искључиво нас занима добробит нашег града.

ДОСТА НАМ ЈЕ ЛАЖНИХ ПОЛИТИЧКИХ ,,ЕЛИТА’’ КОЈЕ ДЕЦЕНИЈАМА УНИШТАВАЈУ НАШ ГРАД. АПСОЛУТНО НЕ ПРИХВАТАМО БИВШЕ И САДАШЊЕ ЧЛАНОВЕ СНС-а, СПС-а и СРС-а И СВАКА САРАДЊА СА ТИМ СТРАНКАМА ЈЕ ИСКЉУЧЕНА.

До сада нисмо учествовали у политичком животу, нисмо партиципирали у власти и одлучивању, и чврсто смо решени да преузмемо одговорност на себе, јер нам је доста лажних политичких „елита“ које деценијама уништавају наш град. Удружење је отворено за све суграђане који дубоко верују у истинске моралне принципе и кодекс да лични интерес онога ко управља градом може бити искључиво заједнички интерес целе наше заједнице. С тим у вези, у удружење не примамо бивше и садашње чланове СНС-а, СПС-а и СРС-а и могућност било какве сарадње са тим странкама апсолутно је немогућа.