Ваљевски покрет отпора је дана 16. априла 2024. године објавио аудио-снимак са састанкa одржаног у петак, 12. априла 2024. године у просторијама СНС Ваљево. Поред представника СНС Ваљево, састанку је присуствовао и ВД директора Здравственог центра Ваљево – др Владимир Пантелић, који је на том састанку директно злоупотребио своју функцију у политичке сврхе. Наиме, поменути ВД директора Здравственог центра  Ваљево, запосленима у Здравственом центру Ваљево обећао је разне погодности уколико се буду учланили у СНС и учествовали у предизборној кампањи те странке. (Комплетан аудио-снимак састанка налази се на web адреси https://youtu.be/0TtcYPdy8eE ).

Ваљевски покрет отпора захтевао је да, у складу са законским овлашћењима, реагују надлежни органи Републике Србије покретањем одговарајућих поступака против др Владимира Пантелића. Истовремено смо констатовали и да је поступање др Владимира Пантелића у својству ВД директора Здравственог центра Ваљево, у директној супротности и са препоруком бр. 6 ОДИХР – а  (,,Власти би требало да спрече застрашивање и притисак на бираче, укључујући и на запослене у јавним и државним институцијама и предузећима, као и да ојачају механизме надзора”) те смо и у том смеру предузели одговарајуће кораке. Уз несебичну помоћ Бироа за друштвена истраживања (БИРОДИ) и његовог извршног директора г-дина Зорана Гавриловића, достављени су наши докази и обавештене и међународне институције, и то: Канцеларија за демократске институције и људска права (ОДИХР), Мисија OSCE – a у Републици Србији и Делегација Европске Уније у Републици Србији, од којих очекујемо реакцију у најкраћем могућем року.

Ваљевски покрет отпора је удружење грађана које је окупило озбиљне и стручне људе са циљем корените промене система,  те с тим у вези, наша саопштења јавности намењена су искључиво за обавештавање о конкретним корацима које предузимамо и такав приступ нећемо мењати, иако последњих дана сведочимо томе да се наше деловање злоупотребљава за покушај постизања јефтиних политичких поена. Још једном поцртавамо да наше удружење чине људи које ће јавност процењивати по делима, а не по писању немуштих саопштења сачињених само за прозаично, једнодневно политикантство и да ћемо јавност благовремено обавестити о свим резултатима нашег рада.

У Ваљеву, дана 18.4.2024. године

 ВАЉЕВСКИ ПОКРЕТ ОТПОРА

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *